Johanna Glahs på Skogssjöhästgård

Lördag började jag med att mocka och fixa stallet sen red vi ut på passoa och nobbe pigga och glada hästar som vanligt sen körde vi in hö till hagarna med traktorn vid ungefär lö 10 på kvällen tog vi in hästarna sen fick man åka hem med kim götesson.

Söndag började jag med att släppa ut hästarna sen mocka jag och fixa stallet har inte hunnit med så mycket mer idag med ska göra klart stallet iallafall sen vänta på att kim och nobbe ska komma hem ifrån tävlingen sen får vi se vad som händer.

Tack för en trevlig helg johanna och kim

Kram kram /johanna


Lb 68,9 % La 64 %, 3 st rosetter för Johanna & Kim:-)

Helgens tävling gick strålande!:-) Johanna & Passoa red Lb:1 an på 68,9 % och la:1 med några missar & lite överladdad häst på 64 %, även där mycket nöjd:-)
Kim red lb: an på 67% & även han med en överladdad Nobbe La:1 an på 60% Strålande resultat:-)

Känns härligt att man efter att fått sitt andra barn & då med buller å bång, komplikationer, operation mm, kan efter 6 månader rida till sig placering men framförallt rida på så bra procent som vi gjorde i helgen:-) jag är så nöjd & jag känner att all träning har gett resultat!! Passoa känns fin fin men det gör alla hästarna. Känns även härligt att jag åstakommit detta fast jag ej kunnat rida för tränare på ca 3 år snart bara carsten 4 ggr/år och max 3-4 ggr strö för andra tränare men det hoppas jag det blir ändring på snart, jag vill träna men har varit tvungen att lägga pengarna på annat viktigt. Tiden i min vardag är ju också begränsad med två barn och 9 st hästar på gården.

Vill också tacka hästskötarna Johanna Glahs & Madde N för att ni ställer upp & är såååå duktiga när vi är i väg & tävlar:-) Ni är guld värda!!!

Ja ja det var allt för i dag:-)

Kram//Johanna

 Kim & Nobbe    Johanna & Passoa

Johanna 3 a Kim 4 a
Johanna & Passoa



Hov BöLd, PuUUhh!!!

Ja det rullar på som vanligt, vi tränar & på praktik sidan med Jennie, Louice & nu även Kim så har vi tema vecka TÄVLING. Då Jag har haft full rulle med flera projekt så hat må & ti swichat förbi.....
I morgon kör vi på med temat ordentligt och praktikanterna ska få ett varsit dressyr program som dom sedan ska lära in & rida upp som på tävling. Johanna kör dommar rollen;-) Men ska även jag rida två program & träna inför helgens tävling.

Salgeno världens finaste 4 åring har i dag åkt hem på bete & vi saknar honom redan.

Connie har såklart just nu fått en hovböld & det måste vara minst 11 år sen jag hade en häst med hovböld puuuh men hovbandagerandet satt kvar så nu får hon ta det lugnt & sen hoppas vi att hon kan åka till de nya ägarna ( har flera starka intressent;-)

Passoa har raketbrännsle i rumpen tror jag, jisses han är svatt galen, börjar bli nervo inför tävlingen för jag tror inte han kommer hålla sig på mattan tyvärr.... Ja ja ja så är det med vissa och det är ju det som  är Dressyr att ha kontroll & lydighet vart man än är;-)

Ja det var väl det jag kom på just nu.

Kram//Johanna

Söndag 15 Maj

Dagen börjde med att Kim kom med sin häst Palett, sen red de ut runt udden och så duktiga hästar man har som sköter sig galant. Sedan fixade de hela stallet och dona på.
Nu ska hästarna få hö och sen kväller hörs under veckan.






"Vykort" från världens goaste och härligaste!


Eddy är en trevlig kille som är pigg på allt! En riktig livsnjutare som gärna tar en tur med transporten till ridhuset, tar en skogsridtur, eller bara en promenad.

Sommaren närmar sig!!!

Johanna & Nobbe

Äntligen lite värme! Skogssjöhästgårds blogg är dålgt uppdaterad det vet jag men jag ska försöka skriva in lite i dag och hoppas på att det blir oftare......

Mycket trevliga nyheter om hästar jag sålt!

PANTOMIN och Jossa har startat lite tävlingar och det är bara grattulera till de fina resultaten:-)


Träningarna går bara fint och Jag börjar stärka mig själv så att jag i dagsläget iaf orkar rida 3 st hästar, skal dock till någon erfaren bra Napprapat för nu har jag förnekat miin onda rygg i fleeera år och inser att den kommer inte rätta till sig själv...

Även Bodil och Tempan har ju tränat men även tävlat med bra resultat. Premiär träningen på Runsten för Ulf Johansson gick strålande för ekipaget och jag ska försöka lägga in bilder och filmer. 

Här kommer lite bilder från våren.

Kram//Johanna Nobbe & Johanna


RSS 2.0