Fölis!!!

Så äntligen kom årets första föl:-) En snygg, långbent, guda goooo hingst.
Att fölvaka 4 v gav mig en hemsk sömnbrist men jag kan säga att det var värt var enda sekund.
Fick dock 3 nätter att sova ( tack Emma & Jennie ) Den morgonen maja fick lilla fölis vakade jennie min praktikant. Å vad roligt det var att få vara med men också oroligt innan man vet att allt är bra med dom små;-)
Lillen blev lite tagen av förlossningen så det tog en stund närmare 3 timmar inann han stod upp sen fick jag rycka in somm extra mamma och mjölka maja sedan flaskmata första tre målen men sen blev snyggingen pigg å allert så efter det funkade allt av sig själv.

Det är nu bara sto nr 2 Niagara som vi väntar på.... Hon skulle ha haft 29 maj så jaa klockan tickar på...........

Tack team Piaff för en otrolig hingst (som nu är valack) och tack alla som hjälpt till.

 Vackraste!!

 Tjooohoooo vad det går:-)

 Sen dax att sova igen, man blir lätt trött när man är 2 dagar gammal;-)


Kram//Johanna

Tragisk olycka på gården!!!

I dag bloggar jag med sorg då Malin Jonsson min kära vän var tvungen att ta bort sin Argenta på plats i torsdags här på ridbanan. En olycka som är omöjlig enligt alla vittnen men även av veterinären då hon skar av båda böjsenorna hb på ett hinderstöd.

 Det var inte ens med dunder å brak utan hon bara nuddade stödet vad det såg ut som och ändå olyckligt ovanför benlindan skars det av. Ett otroligt team av folk som gjorde en ortolig insatts så Argenta slapp lida.
tack alla Jourveterinären från Hudiksvall, leif Bergström för snabb insatts, Tobbe för hjälp och tillfixning av banan, Tobbe Dolk, Emma Larsson, Kim Götesson, Emma Mattsson, Regina och Helena Krantz, Jennie Harrysson, Crille sidfält, jag hoppas verkligen inte att jag glömmer någon!!


Malin vi tänker på dig..



Argenta.

Kim lånar Nobbe & Edsbyn fick lagseger!!!

Förra helgen kunde jag tyvärr inte åka på tävling. Vi var bjuden på 100 års kalas & min kära sambos ord
" SNÄLLA Johanna vi har inte gjort något ensamma utan barnen på över ett år!! En enda tävling kan du väl strunta i, SNÄLLA"

Så ja självklart åkte vi dit & jag hoppade över tävlingen:-)
Däremot lånade Kim Nobbe till Rengsjö ( där jag hade tänkt att starta ) & dom fick en strålande dag med 1:a placering med Edsbyns lag, 5:a individuellt i lb & 4:a med 60% i La, Bara grattulera!!!



Jag har just gjort klart det sista och nu bär det av mot sängen:-)

Natti kram

RSS 2.0