Hejhej :)

Hej.

Jag är ny här på bloggen, jag heter Amanda och kommer från ljusdal.
Jag köpte en häst från skogsjöhästgård som heter Miramis :)
Han och jag har haft det bra ihop under hösten, vi blir bättre och bättre kompisar :)
Miramis är en väldigt envis och tjurig ponny men ändå väldigt snäll och lugn att rida,
Han älskar att gallopera i hög snö, så vi gör det ganska ofta.
I början var han väldigt trög och lat och svår att få igång men nu har han blivit riktigt pigg och fin att rida.
Han är en modig och ganska frammåt ponny under dem här månaderna jag haft honom är det då inte många gånger han har hoppat till.
Det är jobbigt att det ska vara så kallt och dåligt väder så att jag inte kan rida varje dag,
vi har ju inget ridhus i vårat stall så det är ett stort minus.

Mvh Amanda & Miramis. :)

Amen vad faaaeen nu då.....

...pruttvinter...pruttförkylning.... Gud vad jag är less på vinter, kyla, snö och äckliga förkylningar som sätter en ur spel... sitter just nu och tittar på foton från i somras då vi hade träningar för Gud ( Carsten) och fasiken vad jag längtar efter sol och värme... Jag lovar dyrt och heligt att jag inte ska gnälla en enda gång i sommar om att det är för varmt eller för soligt... inte ens mygg och knott ska jag gnälla på! Längtar redan efter lägret... Jag är helt klart självskriven om det blir nåt och jag har semester då.. om inte annat ska jag sitta på läktarplats och kika när Gud (Carsten) delar ut sina klokheter.. Även om det inte är min häst det gäller just då lär man sig enormt mycket av att sitta och lyssna på denne man!! Tänk att bara ha ett uns av det kunnandet och att kunna förmedla det så himla bra!!!!! Tack Carsten!! You're the man!! ;) Ha det så bra allihopa så ska jag snörvla vidare och försöka bli av med denna förkylning!! //Tina H

I morgon åker det flera hästar till sina nya hem!!!

Hej på er alla!!

Gud vad roligt att så många har skrivit i bloggen!!
Super roligt att både Anna och Bodil kommer upp i sommar och tränar med oss, jag längtar verkligen!!!

Det blir ett 4 dagars läger för carsten  22-25 Juli. Carsten kommer ta upp sin egen häst för uppvisning och vi har en rad olika akteviteter under dessa dagar. Det kommer att bli sommarens höjdpunkt!!!
 Skynda att anmäla er redan nu då platserna snabbt tar slut.



Ojojojojoj vad trevligt vi hade sommaren 2009, hihihi kommer ni ihåg tjejer.

Natti natti/Johanna

Våren ringer snart på dörren!

Hej alla snögubbar!

Många som längtar efter bar mark, sol, värme och grönt gräs i hästarnas hage? Det gör vi iaf, jag och min Massimo! Vi är urtrötta på att pulsa oss fram i 1 meter djup snö och att ha så mycket kläder på oss så att vi knappt kan röra på oss. MEN alla glada vänner, större delen av vintern har faktiskt gått och våren borde börja smyga sig på och ringa på våran dörr ganska snart, det är faktiskt Mars om någon vecka! :) Åh det ska bli sååå underbart att få slänga jacka åt hel*e*et, hästtäckena på vinden, broddena av och värmen, mina kära vänner, VÄRMEN är det bästa av allt!!

I sommar har jag tänkt att jag ska ta med mig Prinsen och åka upp och hälsa på Johanna och alla på gården några dagar och hoppas på hårda träningspass :) 

Ha det gott! Kram Anna & MassimoBåde jag & Massimo Lääängtar efter den här årstiden!


Jojjo bloggaren Johanna!!!

Hihihih ibland bloggar man inte på flera veckor och pang så bloggar man flera ggr på en dag.
Blev ju jätte roligt nu när man kan lägga ut filmer på bloggen så här kommer en film på Dog, D-ponnyn vi alla på gården förälskade oss i direkt då vi såg honom=)

Grattis till hela familjen! Han ser ut att må toppen!!




Jätte fin film måste jag bara säga!!!

Mångga kramar//Johanna

Filmer!!!

Har nyss fått lära mig hur man lägger ut filmer så här är ett litet klipp.


Johanna och Pantomin, var ju inte meningen att jag skulle rida, därför rider jag i mjuka Puma byxor hihihihi.  Ledsen för det=) men men så är det.

Tjiiing//Johanna

Lite smått å gott

Hej svej!!!

Tänkte bara uppdatera lite som hänt på gården=)

En ny försäljnings häst har kommit, hon heter Lizzy och är född 2001. hon är hopp inriktad och mycket trevlig på alla sätt och vis.

 Lizzy

Ville bara lägga ut en liten bild på mig och lilla sötnosen Feng, det var våran sista tur innan han åkte till Sthlm.

 Johanna och Feng

Pantomin går bättre och bättre, här kommer några bilder på tjusiga tjejen.

 Johanna och Pantomin


Kommer mer uppdatering=)

Tjing tjing


Passoa och Erica

Hej, jag är lite ny här :o hihi  Jag heter iaf Erica och är 17 år! Jag rider Johannas häst Passoa på helgerna, och ska få börja hoppa honom snart :D Tänkte bara lägga ut en bild på oss och så vill jag säga TACK Johanna för att jag får hjälpa till med honom!!!=)


Appropå tidiga mornar....

...eftersom jag nu har bloggat två gånger idag så tänkte jag att jag kunde lika gärna skriva lite till....
Och då kom jag att tänka på imorse... Dessa underbara hästar... Vi (jag och Jenny) kom upp till Skog för att släppa ut hästarna i hagen och dona lite i största allmänhet... Och blir man något varm i hjärtat då man öppnar stalldörren och möts av Tootsies söta ansikte och en stoooor morgonpuss! Hon är för härlig detta lilla ponnysto, jag önska så att situationen vore annorlunda och att jag skulle kunna köpa henne också. Hon pussade och pussade på mig denna morgon så att jag trodde inte att jag skulle ha något ansikte kvar innan hon var klar. Hon är så söt!! Sedan när vi tagit ut henne i hagen och gick för att ta ut resten så möttes jag av en mycket sur Silje som tittade på mig, luktade lite på mig sedan vände hon om... ungefär som om.." Du kan väl hålla på med den där lilla äckelponnyn men då ska du inte tro att jag gillar dig längre..." ja se dessa hästar... Men efter ett par stycken Vicks Hallon så blidkades hon... Tänk vad hästar är roliga... I godisväg äter hon helst Vicks hallon eller vicks dubbelverkande... kanske därför hon aldrig är snuvig och hostig...? Eller möjligen stenhårda mintpellets som jag hade förut... Vad är det med hästar och mint?? Alla tre mina hästar jag har haft sedan jag flyttade upp till Delsbo har gillat mint... Utom fölungen min... Han gillade... tjaaa... vad var det han gillade... Busa och leka och äta mammas mat? Kommer inte ihåg vad han gillade i godisväg.. Men en riktig buse var han iaf :D Lill-fisen.. Tänk att alla fölungar jag ser efter honom ser lite vindpinade och skeva och ganska emliga ut... Han bara var klar och färdigbakad när han kom ut han... Nåväl... en fin liten bild på mig och tanten måste jag klämma hit också... Den är från i somras då vi tränade för Gud... (han kallas också för Carsten ;) ) Det ger mig så otroligt mycket att rida för honom då han kan ge mig verktyg att klara av min vid utvalda tillfällen ganska så "bitchiga" häst :D Många kramar Tina & Silje

 

Kom ju på.....

...att det kanske skulle vara kul med några bilder från när han var lill-liten också.....alldeles ny... och inte sååå himla liten....ungefär 2 månader gammal...

Tänk vad de blir stora fort......

Här är en liten uppdatering av Siljes lilla novemberöverraskning.... Här kommer lite nya bilder av Silje's Dragonfly. Han föddes en snöstormig novembernatt 2008. Vi som trodde att Silje skulle spara sin fölunge till efter nyår fick oss en väldans överraskning för när Johanna kom ut och skulle morgonfodra låg där en liten (nja... så himla liten var han inte...) svart hingstunge med en stjärna i pannan. Stor som ett hus från dag 1 så tog han oss med storm och ingenting vi visste eller trodde oss veta om fölungar stämde något vidare på den ungen... Hur som haver så växte han och växte fort... När han var ett halvår och mamma Silje tydligt talat om för oss en längre tid att NU SKA HAN FLYTTA så fick han flytta ner till Uppsala och Carro. Hon har planer för att han ska bli hennes blivande tornerspelshäst och det ser vi ju fram emot att f se honom som. Med hans utstrålning och potentiaal kommer han nog att bli en alldeles ypperlig sådan :) Lycka till med vår "Lill-fis" Carro! Mamma Silje går just nu och skrotar på vintervila här i Skog. :P Kramar//Tina H
Hos sin nya Familj i Uppsala

Ännu flera hästar har åkt till sina nya ägare!!!

Nu har Ventus flyttat ner på DKRS. Dennise, Anki och Patrik Svedberg är dom lyckliga ägarna.

feng passade inte och har redan flyttat ner till Stockholm. Han har bara skött sig fint och det låter som våran Feng det hihihihihihi.

En ny häst har också kommit till stallet, Lizzy. En fux med fyra vita höga strumpor. Vi hoppas Lizzy kommer att trivas här hos oss=)

Full rulle som vanligt! Vi kommer att få in flera ponnyer men hela 6 ponnyer är redan sålda innan dom ens kommit till gården.



 lycka till med ventus Fam Svedberg!=)

Nepp natti natti//Johanna

RSS 2.0